Dakrenovatie voltooid - en wat is het volgende?

LT_LeisterStories_RoofLeister-3_SS_082020_01.JPG
Leister Inzicht10 aug 2020

Zoals aangekondigd in onze blogpost van 20 juli 2020, willen wij u graag informeren over de voortgang van de zaken op het dak van het hoofdkantoor in Leister in Kägiswil, Zwitserland.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

Op 6 augustus 2020 hebben teamleden van Mathis Flachdach AG en de Leister Groep het dak opnieuw geïnspecteerd en goedgekeurd. Dit betekent dat we groen licht hebben voor de volgende stap: De werkzaamheden aan de nieuwe fotovoltaïsche installatie, die door Elektrizitätswerk Obwalden (EWO) wordt gebouwd, beginnen eind augustus.

Voor de goedkeuring werd het dak enkele dagen onder water gezet om te controleren of alles goed gelast was. Iedereen die ons volgt op Facebook en LinkedIn heeft waarschijnlijk de video gezien met onze dakprofessional Paul Röthlin. Aan iedereen die zijn "dakkneippkuur" heeft gemist, laten we het hier nog een keer zien.

Fotovoltaïsche installatie voor het dak van ons hoofdkantoor

Bij Leister staan duurzaamheid, zuinig gebruik van natuurlijke hulpbronnen en een verstandig gebruik van hernieuwbare energieën voorop. Daarom werd het bestaande klimaatvriendelijke bouwconcept bij de uitbreiding van het fabrieksgebouw van Leister Technologies AG in Sarnen, Zwitserland, voortgezet. Daarnaast werd de bestaande fotovoltaïsche installatie daar ook uitgebreid. Als u dit nog eens in detail wilt lezen, kunt u alle informatie hierover vinden in onze blogpost over het openingsevenement op 4 juli 2019.

Om ons klimaatvriendelijke bouwconcept voort te zetten, zullen eind augustus 840 fotovoltaïsche modules worden geïnstalleerd voor onze 2.000 m.2 / 21.528 ft2 groot dak bij ons hoofdkantoor in Kägiswil, zodat we hier ook met een fotovoltaïsch systeem zijn uitgerust. We zijn de snelle uitvoering ook te danken aan de goede samenwerking met de gemeente Sarnen, die ons ondanks de vakantieperiode binnen vier weken de bouwvergunning voor de fotovoltaïsche installatie heeft verleend. Dank aan alle betrokkenen bij dit proces voor hun harde werk en toewijding.

We beginnen al in oktober met de productie en het gebruik van onze eigen elektriciteit, als alles volgens plan verloopt.

Hoeveel elektriciteit produceren we met ons hoofddak? Bij optimale zonnestraling verwachten we meer dan 300.000 kWh per jaar. Ter illustratie: Hiervan konden ongeveer 60 eengezinswoningen een jaar lang van elektriciteit worden voorzien.

Als wij onze fotovoltaïsche installatie in oktober 2020 in gebruik nemen, bent u de eerste die het weet van Leister Stories.