Nieuwe Leister-website – Fris design en interessante functies

LT_LeisterStories_LI_062021.jpg
Leister-inzichten25 jun 2021

De nieuwe website van de Leister Group en het myLeister-platform officieel online gelanceerd op 12 mei 2021. Naast het visuele aspect, zijn er verschillende nieuwe en interessante functies.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

Lukas Odermatt, hoofd van Corporate Business Development, was verantwoordelijk voor het proces en heeft het succesvol geïmplementeerd met zijn team en de steun van verschillende Leister-collega’s uit de hele wereld. In dit interview met Lukas kom je meer interessante feitjes te weten over het project en de nieuwe functies van www.leister.com.

Onze nieuwe website is sinds 12 mei 2021 online en het is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Er is veel werk in gestoken. Wat is je gevoel na de lancering?

Aan de ene kant ben ik heel erg opgelucht dat er zoveel positieve feedback is geweest. Aan de andere kant, zijn we bezig met het verder ontwikkelen van het Leister-webplatform op basis van verschillende constructieve ideeën.

Verschillende Leister-werknemers die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van het project kunnen na de lancering van de website terugkijken naar een opwindende, uitdagende en leerzame tijd. We zijn met zijn allen trots op wat we hebben bereikt.

Hoelang heeft het team aan de nieuwe website gewerkt?

Het voorbereidende project begon in de herfst van 2018 en is afgerond in de zomer van 2019. De implementatie startte vervolgens in de herfst van 2019, gevolgd door twee en een half intense jaren vol hoogte- en dieptepunten (lacht). Het is ons in mei 2021 eindelijk gelukt om de site te lanceren.

Weet je hoeveel collega’s in totaal betrokken zijn geweest?

Meer dan 60 Leister-werknemers uit de hele wereld hebben een bijdrage geleverd aan het succes van de nieuwe Group-website en het Leister-platform. Ik ben heel erg dankbaar voor de brede steun en het vertrouwen in het kernprojectteam. Daarom wil ik jullie en alle anderen heel hartelijk bedanken.

De nieuwe website is tot nu toe vooral intern gecommuniceerd, omdat we eerst zeker wilden weten dat alles goed werkte. Heb je feedback gekregen en zijn er al eerste externe reacties geweest?

Zoals al kort gezegd aan het begin, hebben we verschillende feedback gekregen. Ook al hebben we zoveel mogelijk proberen op te lossen via interne controles voor de lancering, wisten we dat een foutloze lancering niet realistisch zou zijn voor een project van een dergelijke grote omvang. We hebben consistent positieve feedback van onze verkooppartners gekregen. We zullen uitgebreid blijven meten tot hoeverre we voldoen aan klantbehoeften in de komende paar maanden en waar noodzakelijk aanpassingen toepassen.

Waarom is gekozen voor deze nieuwe aanwezigheid op het internet?

Het nieuwe webplatform van Leister past bij een moderne en schaalbare architectuur die innovatieve, digitale klantoplossingen mogelijk maakt. Het is compleet ‘onthoofd’, wat betekent dat de frontend (met andere woorden, het presentatieniveau) is gescheiden van het backendsysteem (m.a.w. het inhoudsbeheersysteem). We behouden op deze manier de flexibiliteit voor het maken en leveren van inhoud. De productgegevens worden bijvoorbeeld direct uit het productinformatiesysteem (afkorting PIM) gehaald en op het webplatform geplaatst. Dit maakt het mogelijk om te zorgen voor consistente inhoud voor de verschillende kanalen: de website, catalogus en mobiele apps.

De integratie van de myLeister-functie en enkele aanmelding betekent voor ons nog een stap voorwaarts richting het centraal stellen van de klant bij Leister. Onze klanten, verkooppartners en werknemers kunnen voor alle myLeister-portals inloggen, inclusief de myLeister-app, met hetzelfde wachtwoord en dezelfde gebruikersnaam en daarmee profiteren van alle voordelen die Leister te bieden heeft.

Wat zijn de nieuwe functies? Met andere woorden, wat is er verbeterd vanuit het perspectief van de gebruiker?

Ons doel is om de klantervaring continu te verbeteren. Daarom bieden we gebruikers een webplatform met veel geweldige functies.

Dit is een lijst met de belangrijkste nieuwe functies:

 • myLeister enkele aanmelding (enkele aanmelding Leister-app en webplatform)
 • Zelf persoonlijke gegevens beheren
 • Verlanglijstjes opslaan in je profiel
 • Direct een offerte aanvragen via je verlanglijst
 • Apparaatregistratie en administratie (gesynchroniseerd met de myLeister-app)
 • Serviceaanvragen sturen via de apparaatlijst
 • Directe toegang tot de gebruikersinstructies en andere documenten van het apparaat
 • Een favoriet contact in je profiel bewaren
 • Kaart met interactieve verkoop- en servicepunten
 • Offerteaanvragen doorsturen naar de geselecteerde Leister-partner
 • Uitgebreide productvergelijkingsfunctie
 • Geavanceerd zoeken naar accessoires (zoek naar productspecifieke accessoires)
 • Geïntegreerd extranet voor Leister-werknemers en partners voor het respectievelijke product

De gekozen architectuur maakt het mogelijk om het functieaanbod continu uit te breiden. We hebben heel veel ideeën die we in de nabije toekomst willen blijven implementeren. Het is nog steeds een hele spannende tijd voor iedereen en het is altijd de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Kunnen bezoekers nu online Leister- en Weldy-producten kopen?

Alle Leister- en Weldy-producten kunnen via het intuïtieve offerteproces worden aangevraagd. Sommige van onze nationale dochterondernemingen en verkooppartners bieden online webwinkels waar bezoekers direct online Leister- en Weldy-producten kunnen bestellen.

Zitten er andere innovaties in de pijplijn voor de internetaanwezigheid van de Leister Group?

We zijn op dit moment vooral gefocust op stabilisering van het algehele systeem. Het team werkt bijvoorbeeld op dit moment aan verbeteringen zoals het optimaliseren van de snelheid van de website.

We gaan ook door met de herontwikkeling van de Axetris AG-website. Net als de websites van de Leister Group en het myLeister-platform is de verwachting dat Axetris in de lente van 2022 een nieuwe, frisse look zal presenteren.

Heel erg bedankt voor dit interessante gesprek. Ik wens jou en je team nog heel veel succes. Ik kijk al uit naar het volgende verhaal in Leister Stories.

Blijf ons dus volgen. Leister Stories biedt je voortdurend interessant Leister-nieuws.