Design ontmoet ervaring: TRIAC AT van Leister

Product Verhalen6 jul 2020

De TRIAC AT, het handige, praktische heteluchtapparaat van Leister, is de perfecte partner voor iedereen die met kunststof werkt en last met de TRIAC AT. Het is een veelzijdig stuk gereedschap voor uiteenlopende toepassingen op verschillende gebieden. Dit zijn een paar voorbeelden:

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

  • Het lassen van kunststof membranen op platte en hellende daken
  • Het lassen van kunststof vloeren
  • Het afdichten van waterreservoirs en het lassen van geomembranen in tunnelbouw
  • Kunststoflassen in containerconstructie
  • Car-wrapping
  • Kleur- en verfverwijdering en het activeren van lijmstoffen
  • Krimpkabels en verpakkingsfolie
  • Kunststoffen vormen en passend maken, bijv. het vormen van protheses in de medische industrie
  • Het glad maken en strekken van gevoelige materialen, zoals leer, synthetisch leer en plastic coating, zoals interieur in voertuigen in de automobielsector
  • Het lassen van kunststoffen beschermende lagen, dekzeilen en reclamebanners

En de lijst is nog vele malen langer. In het kort: U kunt de TRIAC AT overal gebruiken waar kunststof wordt verwarmd, gekrompen, gevormd en aan elkaar gelast.

In dit blog bespreken we de functies van uw heteluchtapparaat van Leister. Als u nog geen TRIAC AT heeft gekocht, zal het onderhand tijd worden.

Drie woorden beschrijven de TRIAC AT perfect: handig, robuust, betrouwbaar. Deze is natuurlijk ook praktisch, veelzijdig, ergonomisch, digitaal, economisch, milieuvriendelijk, krachtig, geschikt voor bouwplaatsen, veilig etc. Met andere woorden: het perfecte heteluchtapparaat voor langdurig gebruik binnen en buiten voor allerlei soorten werklocaties en in verschillende industrieën.

Licht met zachte handgreep

Iedereen die voor lange periodes met de TRIAC AT heeft gewerkt waardeert het lichte gewicht van minder dan een kilo en de ergonomische, zachte handgreep. Deze past perfect in de hand en maakt het eenvoudig om langere perioden door te werken.

Sleutelslot met 'e-Drive'-knop

U bent hier misschien al bekend mee in andere heteluchtapparaten: Stel de ideale werkparameters op het heteluchtapparaat (temperatuur en luchtvolume) in en het is klaar voor gebruik. Als u per ongeluk de knop verplaatst en alles niet goed is ingesteld, kan het vervelend zijn en tijd kosten. Om te voorkomen dat dit gebeurt, heeft de TRIAC AT een sleutelslot. Nadat de instellingen zijn ingevoerd, activeert u het sleutelslot met de 'e-Drive'-knop zodat u ongehinderd kunt werken.

Voltagecontrole

LT_LeisterStories_TRIAC-AT-Features_062020_thumb_01.jpg

De kwaliteit van het laswerk hangt niet alleen af van het onder de knie krijgen hiervan, maar ook uw materiaal, omgeving en voltage. Uw TRIAC AT kan de huidige netspanning met een druk van de knop weergeven op het scherm, zodat u volledige controle heeft als u aan het werk bent. U kunt dit ook in deze video bekijken.

Actief gekoelde beschermbuis voor extra veiligheid tijdens het werken

Schutzrohr_16-9.jpg

Een heteluchtapparaat, zoals de naam suggereert, kan heel heet worden. Uw TRIAC AT genereert warmte met temperaturen tot 620°C / 1148 °F, wat voldoende is om uzelf te verbranden. Om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurt, wordt deze geleverd met een actief gekoelde beschermbuis die verbranding voorkomt als u aan het werk bent.

Robuuste luchtfilter

LT_Air-filter-shielded_black_07.jpg

De TRIAC AT heeft twee luchtfilters. Deze zijn vereist voor optimale luchttoevoer en maximaal vermogen. De luchtfilters beschermen ook uw TRIAC AT tegen vocht, stof en vuil. U zult deze filters eens in de zoveel tijd moeten schoonmaken. Dit kost weinig moeite, omdat ze eenvoudig kunnen worden verwijderd en schoongemaakt.

Eco-modus

LT_LeisterStories_TRIAC-AT-Features_062020_thumb_02.jpg

Zijn milieuvriendelijke en energiezuinige gereedschappen en machines belangrijk voor u? Daar zijn wij het volledig mee eens. Daarom is de TRIAC AT nu uitgerust met de energiebesparende ECO-modus. Als u de SOLANO AT heeft, dan weet u dit al. De ECO-modus van de TRIAC AT werkt ook met behulp van een sensor die weet als u niet aan het werk bent. Als u uw TRIAC AT neerlegt, zal deze sensor overschakelen naar ECO-modus en bespaart 40% energie. De tijdsvertraging voor het overschakelen naar eco-modus voor de TRIAC AT is 5 tot 60 seconden. Als u de TRIAC AT niet meer gebruikt, kan deze compleet uitschakelen voor een periode die kan worden geselecteerd, van één minuut tot één uur. U kunt eenvoudig zelf deze tijd naar uw eigen vereisten instellen. Hoe werkt dit? Bekijk deze video om hierachter te komen.

Let op! Als ECO-modus altijd is geactiveerd op uw TRIAC AT, is er nog een ander groot voordeel: Uw TRIAC AT leeft vrijwel voor eeuwig. Oké, we mogen niet overdrijven, maar de levensduur van de TRIAC AT, die al heel lang is, wordt met nog eens 10% verhoogd als ECO-modus is ingeschakeld.

Nieuw accessoire voor de TRIAC AT (binnenkort verkrijgbaar)

Binnenkort kunt u met uw TRIAC AT (naar verwachting eind augustus) solderen. Dit is vooral goed nieuws voor alle dakdekkers die ook graag werken met plaatmetaal. Wij gaan het hier in ons volgende blog over hebben. We zetten het op Facebook en LinkedIn als het klaar is.