GROOVER 500-LP - een rattennest van kabels behoort tot het verleden.

Product Verhalen6 jul 2020

Ja, u leest het goed. Met de nieuwe draadloze GROOVER 500-LP zet Leister Technologies AG de vloerenmarkt op zijn kop. Silvan Horand, productmanager bij Leister, weet waarom.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

"Zoals overal, op de bouwplaats is snelheid belangrijk. Het kan veel tijd kosten wanneer je op zoek moet naar een stopcontact, kabelhaspels mee moet slepen, verlengsnoeren moet aansluiten en moet worstelen met een wirwar aan kabels. En dat voordat we overgaan tot het onderwerp van reisgevaar." Lijkt me duidelijk. Het is dus geen verrassing dat installateurs van vloeren, aannemers, binnenhuisarchitecten en ontwerpers deze draadloze voegenfrees met open armen hebben ontvangen. De GROOVER 500-LP maakt het frezen van vloeren aanzienlijk sneller, schoner, veiliger en eenvoudiger. In dit blog leest u wat er gebeurt wanneer de accu leegraakt en welke voordelen de GROOVER 500-LP u te bieden heeft.

Lege accu – en wat nu?

Wanneer je mobiele telefoon voor de zoveelste keer de geest geeft omdat de accu leeg is, dan word je daar niet vrolijk van. Of die accuboormachine die altijd net leeg is wanneer je een schroef in de muur wilt draaien om een schilderij op te hangen voor je tante. We kennen die situaties allemaal, niemand zit er op te wachten en al helemaal niet wanneer je een vloer aan het frezen bent. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor.

Direct bij aanschaf krijgt u namelijk een tweede accu voor uw GROOVER 500-LP. Terwijl u druk aan het frezen bent, plaatst u de andere accu simpelweg op de oplader. Als de accu van de draadloze GROOVER vervolgens leegraakt, dan verwisselt u in een handomdraai de accu's en kunt u doorgaan met uw klus. De GROOVER laat u dus nooit in de steek. Als u toe bent aan een pauze, dan schakelt u de machine gewoon uit. En daar heeft u nu ook tijd voor omdat u met de GROOVER 500-LP veel sneller kunt werken dan voorheen.

Andere interessante weetjes over de GROOVER 500-LP

Draadloze bediening is het hoogtepunt - wat wil je nog meer weten? Dus maak het uzelf eenvoudig: bestel de machine en ga direct aan de slag. Dank u wel.

De nieuwe GROOVER 500-LP

Wie meer wil weten over de GROOVER 500-LP kan hieronder verder lezen.

Universeel freesblad voor kunststof- en natuurvloeren

De draadloze voegenfrees heeft een universeel freesblad voor het frezen van groeven voor lasnaden en verbindingen bij het leggen van robuuste vloerbedekkingen van kunststof (PVC, PE, PUR) en natuurlijk materiaal (linoleum, rubber). Dat is nieuw. Tot nog toe moest u altijd het freesblad verwisselen wanneer u van het frezen van kunststof vloerbedekking overstapte naar het frezen van een natuurlijk materiaal.

Ook: naast het standaard hardmetalen freesblad biedt Leister nu tevens een polykristallijn diamantfreesblad aan voor het frezen van speciale veiligheidsvloerbedekkingen. Dergelijke veiligheidsvloerbedekkingen worden gebruikt in omgevingen zoals in natte cellen, industriële keukens en in het openbaar vervoer.

Compact design, ideaal voor zowel grote als kleine vloeroppervlakken

Dat klinkt als muziek in de oren voor iedereen die vloerbedekking heeft gelegd of gaat leggen in gymzalen, scholen, bibliotheken en andere openbare gebouwen. De GROOVER 500-LP heeft een compact design dat ideaal is voor zowel grote als kleine vloeroppervlakken, en ook voor verschillende soorten vloerbedekking.

Constante groefdiepte, zelfs op oneffen vloeren

Problemen met het frezen van oneffen vloeren behoren eveneens tot het verleden. Dat komt omdat de meetrol van de GROOVER 500-LP ervoor zorgt dat de groefdiepte - die u traploos kunt instellen van 0 - 6 mm / 0 - 0,24 in - ook op ongelijkmatige vloeren constant blijft.

Freesbladen kunnen makkelijk en veilig worden verwisseld

Wanneer het freesblad na langdurig gebruik bot is geworden, kunt u het blad makkelijk en veilig verwisselen. U doet dit door de bevestigingsschroeven van het freesblad los te draaien met de aan de machine bevestigde, L-vormige inbussleutel. Voordat u dat doet, drukt u eerst op een knop waarmee u het freesblad vergrendelt zodat u zich niet kunt snijden.

Zijaanslag voor frezen langs rails

De praktische zijaanslag voor frezen langs rails is erg handig voor het frezen van vloerbedekking zonder stuiknaden. Wanneer u vaker reparatiewerkzaamheden uitvoert of groeven moet frezen voor markeringen en referentielijnen in vloerbedekking, dan bent u hier al vertrouwd mee.

Draaibare stofzuigerbuis voor frezen langs muren en andere objecten

Met de draaibare stofbuis kunt u groeven langs wanden of andere objecten tot 25 mm / 0,98 insnijden. Als u langs brede profielen met een stootrand of geprofileerde plinten moet werken, zult u merken hoe enorm handig de draaibare stofzuigerbuis is. Iedereen die vloeren moet leggen in bijvoorbeeld ziekenhuizen en industriële keukens, zal enthousiast zijn over deze praktische functie.

LED-lamp om het freesgebied te verlichten

Het freesgebied wordt verlicht door een LED-lamp zodat u kunt zien wat er gebeurt en u altijd weet hoe uw werk eruitziet. Zo kunt u makkelijker in slecht verlichte ruimtes werken. Iets wat regelmatig voorkomt op bouwplaatsen.

De machine kan makkelijk worden aangesloten op een stofzuiger en voldoet daarmee aan de strengste hygiëne-eisen

Een belangrijk voordeel voor iedereen die freeswerkzaamheden moet uitvoeren in ziekenhuizen en clean rooms: in plaats van de stofzak kunt u de adapter gebruiken om de GROOVER LP-500 direct aan te sluiten op een stofzuiger. Dit voorkomt vervuiling door rondvliegende stof- en materiaaldeeltjes. Bovendien hoeft u niet langer stof uit de groeven te verwijderen voordat de groeven worden gesloten.

Onderhoudsarm en stil dankzij de borstelloze motor

Goed nieuws voor iedereen die geen zin heeft in het vervangen van koolborstels en om naar collega's te moeten schreeuwen om het lawaai te overstemmen. De GROOVER 500-LP heeft een borstelloze motor. Dat betekent dat de machine zeer weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is de motor aanzienlijk stiller dan voegenfrezen die op de traditionele manier op het stopcontact zijn aangesloten.

Dat het - bedankt voor het lezen

Wanneer u het bovenstaande helemaal heeft gelezen, dan weet u nu waarom u niet zonder de draadloze GROOVER 500-LP van Leister kunt. We vatten het nog even voor u samen: Met deze voegenfrees kunt u draadloos, snel, schoon en betrouwbaar groeven frezen in robuuste vloerbedekkingen. Probeer het zelf.

Vragen?

Heeft u vragen over het frezen van vloeren of het lassen van vloerbedekkingen van kunststof en natuurlijk materiaal? Of wilt u advies? Neem dan contact op met onze vloerenexpert Silvan Horand.

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen? Wilt u ons feedback geven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.