TRIAC AT met soldeerbout kit

LT_TRIAC-AT_Loetkolben_ Rof_App_02.jpg
Product Verhalen13 jul 2020

Onze creatieve ingenieurs staan erom bekend dat ze altijd met iets nieuws komen om het leven gemakkelijker en veiliger te maken. Open vuur op daken is altijd een doorn in het oog, want dit is gewoonweg gevaarlijk. Daarom solderen we nu koper, zink en chroomstaal met hete lucht. Als je wilt, kun je het doen.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

Interessant nieuws voor dakwerkers, loodgieters, tinnegieters en dakwerkers die ook tinnegieterswerk verrichten: Soldeerrisico's bij open vuur en uitputting door bewegende propaantanks en soldeerwerktuigen op de dakgoten, flitsdetails en aansluitplaten behoren tot het verleden. Nu kunt u al dit werk afronden met de TRIAC AT en zijn praktische soldeerbouwset.

Heeft u in mei en juni de laatste informatie over TRIAC AT via Facebook en Linkedin gezien? Dan heeft u misschien al een idee over de voordelen van het werken met het handige Leister TRIAC AT warmtepistool.

Als u nog niet op de sociale media bent en nog steeds wilt weten welke voordelen de TRIAC AT u zal brengen, lees dan gewoon deze blogpost. We hebben alles voor u samengevat.

Wat houdt de soldeerbouwset in?

De soldeerbouwset voor de TRIAC AT bevat een puntsoldeerbout, blanco soldeerbout, soldeerboutadapter en apparaatstandaard. U kunt eenvoudig een puntsoldeerbout van koper in elkaar zetten met de adapter op de TRIAC ATs verwarmingsbuis en dan aan de slag gaan.

De apparaatstandaard, die u met twee kruiskopschroeven onder de verwarmingsbuis monteert, houdt de TRIAC AT vast terwijl u een pauze neemt van het solderen. Zo raakt de hete soldeerboutpunt niet per ongeluk het oppervlak.

U kunt de soldeerbout indien nodig zelf blanco maken en aanpassen aan uw wensen en de gewenste toepassing.

LT_Soldering_iron_kit_169_010_Nummern.jpg
 1. Gepunte soldeerbout
 2. Soldeerboutpunt
 3. Soldeerboutadapter
 4. Standaard

Waarom is solderen met de TRIAC AT beter dan met gas?

Daar zijn verschillende redenen voor: Zoals gezegd, met een open gasvlam is er altijd een kans dat er een brand kan ontstaan, en wie wil er nu een dak verbranden?

LT_TRIAC-AT_Loetkolben_ Rof_App_03.jpg

Bovendien is de temperatuur van de gasvlam altijd gelijk. Stel de temperatuur van de soldeerbout kit nauwkeurig in op de TRIAC AT. Wind en stof maken het solderen met open vuur moeilijk en gevaarlijk. Bij het werken met de TRIAC AT en de soldeerbout kit zijn wind en stof geen probleem op de werkplek. Ten slotte is het solderen zonder gas en open vuur emissievrij, waardoor het milieuvriendelijk is.

Waarvoor is de TRIAC AT met soldeerbout kit het meest geschikt?

Wij adviseren de TRIAC AT met soldeerbout kit voor alle soldeerwerkzaamheden aan daken en goten van koper, chroom en zink, voor het verbinden van dakfasen. Ook is het aan te bevelen voor algemene soldeerwerkzaamheden in dakrestauraties en op stoffige en/of winderige bouwplaatsen.

Hier zijn de zeven belangrijkste voordelen samengevat:

 1. De soldeerbout kit met een adapter is eenvoudig te monteren.
 2. Stabiel dankzij de standaard
 3. Veiliger, elektrische heteluchtoplossing, bijv. voor ombouwwerkzaamheden, in geval van stof en wind
 4. Geregelde elektronica voor nauwkeurig solderen
 5. Metalen worden niet te heet, dankzij de temperatuurregeling
 6. Milieuvriendelijk en geen gaskosten
 7. Praktische accessoires voor de TRIAC AT 1600W

In het kort: Met de soldeerbout kit verandert u de TRIAC AT in een veilig en milieuvriendelijk soldeerapparaat. Zelfs met wind en stof kunt u metalen zoals koper, zink en chroom veilig en zonder brandwonden solderen. Gas- en propaantanks? Je kunt ze vergeten. Wij geven nu de voorkeur aan veilig en milieuvriendelijk solderen met de TRIAC AT en Leister soldeerbout kit. En jij?