PVC-vrij banners lassen met Leister-SEAMTEK

LT_LeisterStories_Kavalan_PVC-free_PI_122020_01.jpg
Product Verhalen11 dec 2020

Toen onze Technical Textiles Sales Engineer, Urs Schmid, een PVC-vrij materiaal ontdekte met de naam "Kavalan", bestelde hij wat om testlassen uit te voeren met de SEAMTEK 900 AT en de SEAMTEK W-900 AT. Tot zijn verbazing was hij zeer tevreden met de resultaten.

Auteur: Chantal Manella, marketingassistent en Urs Schmid, technische verkoopondersteuning, Leister Zwitserland

Urs, hoe reageert het PVC-vrije materiaal op het lassen met de SEAMTEK 900 AT en SEAMTEK W-900 AT?

Het Kavalan Sunlight is net zo lasbaar als PVC-printdoek en de gebruikte parameters waren nagenoeg gelijk aan die van PVC-materiaal. Met de SEAMTEK 900 AT is praktisch elke lastoepassing mogelijk.

Kunt u ons meer vertellen over de SEAMTEK 900 AT en de SEAMTEK W-900 AT?

Het multi-arm systeem, SEAMTEK, wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het lassen van banners, luifels, elastische tanks, inflatables, kunststof slangen, inflatables, beschermhoezen, dekzeilen of textiel overkappingen. Van 8-64 mm produceert de SEAMTEK 900 AT perfecte overlap lasnaden, zomen, open zomen/tunnels, zomen met keder en lasnaden met band. Zelfs onervaren gebruikers kunnen materialen met gemak begeleiden.

Bovendien stelt de SEAMTEK W-900 AT nieuwe normen inzake efficiëntie. De lassnelheid kan tijdens het proces worden gewijzigd, net als bij een naaimachine, zodat de gebruiker zelfs de meest complexe rondingen kan lassen. Bovendien wordt alleen de dunne wig opgewarmd, waardoor de SEAMTEK zeer energie-efficiënt is. Met een minimaal energieverbruik en snelheden tot 30 m/min / 98,4 ft/min kunnen verschillende thermoplasten zoals PA, PE, PU, PP, PVC en vele andere aan elkaar worden gelast. Gevoelige materialen die vaak in de reclame-industrie worden gebruikt, kunnen net zo goed en met dezelfde hoge kwaliteit worden gelast.

Laten we het bij de reclame-industrie houden. Als we het over banners hebben, waarom is de las dan zo belangrijk?

De lasnaad is zo belangrijk op een spandoek omdat je zo een afbeelding uit een superbreed spandoek kunt samenvoegen en de randen met een zoom kunt verstevigen. De lasnaad zorgt voor stevigheid in de verbinding, zodat u een spandoek kunt voorzien van zeilringen en haken of spanners om te bevestigen aan gebouwen, hekken, coulissen en beurswanden.

Dus terug naar het PVC-vrije materiaal dat je testte. Waarom zijn eco-producten als deze zo belangrijk? Hoe ziet u dit voor de toekomst?

De tijden veranderen en duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect van onze samenleving. Gezien het grote aantal banners dat elk jaar slechts gedurende een korte periode wordt gebruikt, is het zinvoller materialen te gebruiken die milieuvriendelijker zijn dan de traditionele. Als zij dezelfde verwerkingseigenschappen hebben als een PVC-materiaal, dan is het nog zinvoller. Wij (Leister) zijn er zeker van dat deze tendens in de komende jaren zal blijven toenemen.

LT_LeisterStories_Kavalan_PVC-free_PI_122020_02_thumb.jpg

Wil je meer te weten komen? Bekijk dan de film van Taya Canvas (Shanghai) Co. Ltd. waar u kunt zien hoe Urs het PVC-vrije materiaal test.

Video met dank aan Kavalan

Nog vragen?

Indien u vragen heeft of advies wenst, kunt u contact opnemen met Urs Schmid, Technical Sales Engineer Business Line TEX.