Vloeren leggen? UNIFLOOR 500 van Leister

Product Verhalen26 jan 2021

Voor de nieuwe UNIFLOOR 500 van Leister zegt de naam alles. Het praktische automatische vloerlasapparaat is geschikt voor het lassen van zowel synthetische als natuurlijke vloerbedekkingen. Wilt u weten hoe de universele leggenie van Leister het leggen van vloeren voor u eenvoudiger maakt? Dit en nog veel meer is te vinden in deze blogpost.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

UNIFLOOR 500 zet het succesverhaal voort van de UNIFLOOR S/E

Neem alle voordelen van de wereldwijd populaire UNIFLOOR S en UNIFLOOR E, voeg daar een scheut innovatie aan toe, nog een dosis technologie, nuttige inzichten uit feedback van klanten en, last but not least, een pak intuïtie. Zo ongeveer moet men zich de ontwikkeling van de UNIFLOOR 500 voorstellen. Silvan Horand, Product Manager bij Leister, verwoordt deze boodschap op een minder terloopse manier: "De innovatieve automatische vloerlasmachine UNIFLOOR 500 van Leister heeft een automatisch zwenkbare heteluchtblazer, is stil, gemakkelijk te transporteren en ontworpen om een revolutie teweeg te brengen op de vloerenmarkt. En hij weet waar hij het over heeft, want hij heeft de ontwikkeling van de UNIFLOOR 500 van A tot Z begeleid. Lees verder. Ontdek dan wat Silvan trots maakt en waarom u een UNIFLOOR 500 wilt.

Hete lucht blazer zwaait automatisch in en uit

Uw nieuwe UNIFLOOR 500 zal u inspireren bij het lassen van veerkrachtige vloerbedekkingen van synthetische materialen zoals PVC, CV, PUR, antistatische ESD vloeren alsook bij het lassen in natuurlijke bekledingen van linoleum en rubber. U zult het niet alleen mooi vinden vanwege het ontwerp, maar het maakt uw werk ook gemakkelijker en veiliger. Waarom? Het antwoord is: Automatische nozzle positionering - ANP in het kort. Dankzij ANP zwaait de heteluchtblazer van de UNIFLOOR 500 met een druk op de startknop automatisch in en uit.

En als de UNIFLOOR 500 bij het sluiten van de verbinding een obstakel raakt, bijvoorbeeld een muur, merkt hij dit op en draait de heteluchtblazer om veiligheidsredenen automatisch naar buiten. Dit maakt het bijna onmogelijk voor zijn hetelucht blazer om de vloerbedekking te verbranden.

Gemakkelijk te vervoeren en intuïtief te gebruiken

Bij het ontwerp van de UNIFLOOR 500 lag de nadruk niet alleen op de technische vereisten, maar ook op een hoge gebruiksvriendelijkheid. Gemakkelijk vervoer en moeiteloos werken stonden voorop.

Daarom is de automatische lasmachine voorzien van een geleidestang en lichtlopende transportwielen, zodat zij gemakkelijk van de ene naad naar de andere kan worden verplaatst. Wanneer u uw volgende installatie van elastische en antistatische vloerbedekkingen uitvoert in grotere bouwprojecten zoals openbare voorzieningen, bv. kleuterscholen, scholen en ziekenhuizen, zult u tevreden zijn. UNIFLOOR 500 is ook een plezier om mee te werken bij het leggen van bijzonder slijtvaste en grote industriële vloeren.

Duurzaam en stil

Als u al andere automatische lasapparaten, extruders en hetelucht handapparaten van Leister hebt, dan bent u al op de hoogte van hun lange levensduur. Natuurlijk heeft de nieuwe UNIFLOOR 500 ook een borstelloze aandrijving en blaasmotor, wat hem bijzonder duurzaam en stil maakt. Wanneer de heteluchtblazer zich in de ruststand bevindt, wordt het luchtvolume van de heteluchtblazer automatisch verminderd, waardoor het geluidsniveau tot nauwelijks hoorbaar wordt verlaagd. Concreet betekent dit dat u naar muziek kunt luisteren terwijl u werkt, met uw collega's op het werkterrein kunt praten, enz. zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de lasautomaat te luid is. Maar hoe weet het heteluchttoestel dat de UNIFLOOR 500 in de ruststand staat? Meer hierover in het volgende hoofdstuk.

Minder energieverbruik dankzij ECO-modus

Wanneer u tijdens het werk een langere pauze neemt, schakelt uw UNIFLOOR 500 over op de ECO-modus, die uw energieverbruik op de werf aanzienlijk vermindert. U kent dit misschien al van andere Leister-apparaten, zoals de SOLANO AT en de TRIAC AT. De UNIFLOOR 500s ECO-modus werkt zonder bewegingssensor en is dus een beetje anders, maar het resultaat is hetzelfde. Als u de UNIFLOOR 500 bijvoorbeeld gedurende ongeveer 10 minuten tijdens uw pauze niet nodig hebt, zal hij de luchttemperatuur in ECO-modus verlagen tot 350 °C / 662 °F. Dit beschermt het milieu en het verwarmingselement van het gereedschap. Zodra u klaar bent met uw pauze en uw UNIFLOOR 500 opnieuw start, verhoogt hij de temperatuur van 350 °C / 662 °F terug naar de temperatuur die u hebt ingesteld binnen één tot twee minuten. Nu kunt u een beetje pronken met uw nieuwe UNIFLOOR 500 en wij vertellen u nog iets: Zowel de stille werking als de ECO-modus zijn uniek en maken van uw nieuwe UNIFLOOR 500 een superster in de vloerenindustrie.

Lasparameters kunnen gemakkelijk worden afgelezen en ingesteld via het display

Temperatuur, snelheid en luchtvolume zijn de drie instelbare lasparameters die u onder controle hebt bij het installeren van de vloer. Om dit te doen, kijkt u gewoon naar het UNIFLOOR 500 display en stelt u de parameters direct in zoals u ze nodig hebt of zoals aanbevolen door de materiaalfabrikant.

Verschillende lasdraaddiameters en gemakkelijk inbrengen van de lasdraad

Bij de ontwikkeling van deze automatische lasmachine werd ook rekening gehouden met verschillende lasdraaddiameters, zoals 5 mm, 4 mm en 3 mm. Dus wanneer u bij het leggen van de vloer overschakelt van een dunnere op een dikkere lasdraad, past u gewoon de contactdruk van de aandrukrol aan met een stelschroef.

Vond u het inbrengen van de lasdraad moeilijk of onhandig? Met de UNIFLOOR 500 is dit heel eenvoudig: Klap de aandrukrol omhoog, breng de lasdraad aan, klap de aandrukrol omlaag en ga verder met het sluiten van de naad.

Eenvoudige vermindering van de voorverwarmingslucht voor het voegen van natuurlijke bekledingen

als vloer professionals, weet je: Als u een natuurlijke linoleum- of rubbervloer wilt voegen, moet u de voorverwarmingslucht die het lasdraadf verwarmt, verminderen. Dit komt omdat niet elk lasdraad evenveel voorverwarmde lucht kan verdragen om te worden verwerkt.

Om het u gemakkelijker te maken van synthetische naar natuurlijke vloerbekleding over te schakelen, vindt u een klep op de aandrukrol van uw UNIFLOOR 500. Door deze klep te sluiten kunt u de voorverwarmingslucht in een handomdraai verminderen als u een natuurlijke linoleum- of rubbervloer aan het voegen bent. Om daarna de synthetische bekleding opnieuw te lassen, volstaat het de klep opnieuw te openen.

Nieuwe houder voor lasdraadrollen

Bevestig de nieuwe houder voor de lasdraadrollen gewoon met een schroef aan uw UNIFLOOR 500. Daarna kunt u alle gangbare lasdraadrollen of -spoelen die op de markt zijn, optimaal op de houder plaatsen. De lasdraad rolt zonder weerstand af tijdens het verbinden.

Een kniptang voor het snijden van de lasdraad altijd inbegrepen

Onze ingenieurs hebben altijd uw wensen en behoeften in het achterhoofd. Of ben je nooit de zijkniptang vergeten voor het snijden van de lasdraad? Precies. Precies daarom is hij nu rechtstreeks geïntegreerd in de transportas van de UNIFLOOR 500.

Al deze voordelen maken van uw UNIFLOOR 500 een praktisch automatisch lasapparaat dat ideaal is voor het vakkundig leggen en lassen van de verbindingen van elastische vloeren van kunststof en natuurlijke materialen, alsook van antistatische kunststofvloeren. Bovendien kunt u de voegen in de respectieve bekledingen waterdicht, kiemvrij, snel en doeltreffend afdichten, afhankelijk van de vereisten.

Uw belangrijkste voordelen nog eens in het kort

 • Onafhankelijke mondstukvergrendeling, in- en uitschakelen door op de startknop te drukken
 • Sproeier draait automatisch uit bij contact met muren voor meer veiligheid
 • Stil tijdens het lassen, bijna stil tijdens het rusten
 • ECO-modus voor lager energieverbruik
 • Gemakkelijk te vervoeren dankzij de geleidestang en soepele transportwielen
 • Lasdraadspoelhouder maakt het mogelijk de lasdraad gemakkelijk te doseren
 • Duidelijk, digitaal display
 • Er kan lasdraad van verschillende dikte worden gebruikt
 • Het lasdraad kan gemakkelijk worden ingebracht
 • Lange levensduur, dankzij de borstelloze aandrijving en de blaasmotor
 • Geïntegreerde zijsnijder om het lasdraad uit te snijden