Waterdicht maken van platte daken 4.0 - UNIROOF 700

LT_UNIROOF_700_PW_AP_7960.jpg
Product Verhalen2 nov 2021

Attentie dakwerkers: De innovatieve daklasautomaat UNIROOF 700 van Leister schudt de dakdekkersmarkt wakker met zijn Leister Quality System (LQS), de Monitored Welding Assistant en het Power Management. Ontdek in dit blogbericht wat ons nieuwe instrument beter kan dan de concurrentie en waarom u het nodig hebt.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

Leister-dakdekkersexpert Roland Beeler is enthousiast over het nieuwe UNIROOF 700-lasapparaat van Leister. En hij heeft reden genoeg om dat te zijn. De UNIROOF 700 is het eerste lasapparaat ter wereld (vanaf november 2021) dat bij het lassen van thermoplastische dakmembranen de parameters snelheid, temperatuur en luchtstroom, inclusief GPS-gegevens, in een overzichtelijk rapport via het Leister Quality System (LQS) documenteert. Deze betaalde dienst, LQS Roofing, kan indien nodig gewoon via de myLeister-app worden gebruikt. Alle info over LQS Roofing, evenals de link om de myLeister-app te downloaden, vindt u op onze website onder SERVICES/MYSERVICES. Als u bijvoorbeeld een plat dak op een industrieel gebouw wilt lassen, krijgt u nu het gedocumenteerde kwaliteitsbeheer op zwart-wit via de myLeister-app. Dit helpt niet alleen u, maar stelt ook uw klanten gerust.

Gedocumenteerde laskwaliteit zorgt voor vertrouwen en veiligheid

De UNIROOF 700 met LQS en GPS verdrijft de angst voor onvolkomenheden bij het lassen op platte daken en schuine daken tot 30 graden. Bij de evaluatie van het lasrapport kunt u mogelijke zwakke punten ontdekken en deze snel beperken met behulp van de GPS-gegevens. Zo kunt u snel de gezochte locatie vinden en eventuele fouten onmiddellijk corrigeren.

LT_UNIROOF_700_PW_AP_8166.jpg

UNIROOF 700 biedt onovertroffen voordelen, vooral bij het lassen van thermoplastische dakbedekkingsmembranen op platte daken. Gedocumenteerde laskwaliteit wekt ook vertrouwen en zekerheid bij uw klanten.

Alarmmelding bij het verlaten van de laszone

Het LQS is een geweldige aanwinst, maar je zou het liever meteen weten als je per ongeluk de laszone verlaat. Het alarm waarschuwt de gebruiker automatisch als de machine de laszone heeft verlaten, om te voorkomen dat er onvolkomenheden in de lasnaad ontstaan zonder dat de gebruiker het weet.

LT_UNIROOF_700_USP02.jpg

De laszone wordt bepaald door de perfecte interactie tussen de lasparameters (temperatuur, snelheid en luchtstroom). Onze productontwikkelaars hebben dit voor ogen gehouden bij de ontwikkeling van dit instrument. Daarom is uw UNIROOF 700 uitgerust met Monitored Welding; een elektronische assistent die de gebruiker waarschuwt als hij de laszone heeft verlaten via een hoorbaar en visueel alarm (de kleur van het digitale display verandert in rood). Als u niet binnen 30 seconden terug bent in de laszone, wat bijvoorbeeld kan gebeuren bij hoge onderspanning, schakelt de bewaakte lasassistent de UNIROOF 700 automatisch uit.

Standaard mondstuk en gepatenteerd schraapmondstuk voor TPO-geomembranen

Het nieuw ontwikkelde, standaard mondstuk op de UNIROOF 700 produceert een optimale lasbreedte, wat homogene lasnaden garandeert. Vergeleken met conventionele nozzles zelfs bij 20°C tot 30°C (68°F tot 86°F) lagere temperaturen. Bovendien kunt u het mondstuk gemakkelijk in de overlapping steken, dankzij het nieuwe ontwerp.

Standaard mondstuk en gepatenteerd schraapmondstuk voor TPO-geomembranen

Het nieuw ontwikkelde, standaard mondstuk op de UNIROOF 700 produceert een optimale lasbreedte, wat homogene lasnaden garandeert. Vergeleken met conventionele nozzles zelfs bij 20°C tot 30°C (68°F tot 86°F) lagere temperaturen. Bovendien kunt u het mondstuk gemakkelijk in de overlapping steken, dankzij het nieuwe ontwerp.

LT_Scraping_nozzle_PW_AP_170_119_01.jpg

Bij het lassen van TPO-membranen of andere dakbedekkingsmembranen die moeilijk te lassen zijn, bevelen wij het nieuwe, gepatenteerde Leister inseam-schraapmondstuk aan. Dit komt doordat het gepatenteerde schraapproces het geoxideerde oppervlak verwijdert tijdens het contactlassen met het inseam schraapmondstuk. Hierdoor is het in de meeste gevallen niet meer nodig de lasnaad te activeren (bijvoorbeeld met chemische stoffen).

Energiebeheer voor continu lassen

De ervaring heeft geleerd dat veel gebruikers bij het lassen van dakbedekkingsmembranen vaak te kampen hebben met elektrische onderspanning. Onze productontwikkelaars hebben dit in gedachten gehouden en hebben uw UNIROOF 700 uitgerust met Leister Power Management. Hoe werkt dit? Dankzij geavanceerde elektronica en een bijzonder krachtig verwarmingselement. In concrete termen betekent dit: Als u bijvoorbeeld een PVC-membraan met de UNIROOF 700 op 550°C (1022°F) wilt lassen, helpt het vermogensbeheer u om deze temperatuur zelfs bij onderspanning te bereiken. Hierdoor kunt u een constante lasprestatie bereiken ondanks onderspanning.

Bespaart tot 40% energie in ECO-modus

Duurzaamheid en het zuinig gebruik van natuurlijke hulpbronnen liggen ons bijzonder na aan het hart. Daarom heeft uw nieuwe UNIROOF 700 ook een Eco-modus. Wat is er zo geweldig aan deze functie? Bij maximale temperatuur en luchtvolume bespaart u tot 30% energie als u in de Eco-modus last.

Verschillende toepassingen zonder aanpassingen

Vindt u het vervelend om de lasautomaat telkens te moeten omstellen voor verschillende toepassingen? Dat doen wij ook. Daarom hebben wij de behuizing van de UNIROOF 700 slank gehouden en voorzien van een verschuifbare transportas. U zult merken hoe nuttig dit is wanneer u met de UNIROOF 700 last in krappe ruimtes, dicht bij de rand tot 100 mm (3,93 in.) op en aan de borstwering, en op andere moeilijk bereikbare plaatsen.

Lasrecepten opslaan en opvragen via de myLeister app

Verschillende membraanmaterialen kunnen met verschillende lasparameters worden gelast. Om niet telkens uw lasrecepten opnieuw te moeten instellen of ze in omslachtige papieren op te moeten zoeken, kunt u ze gewoon in de myLeister-app aanmaken, opslaan en op elk moment oproepen. Indien nodig, brengt u gewoon het juiste lasrecept over naar de UNIROOF 700 en u kunt aan de slag. Om het u nog gemakkelijker te maken, vindt u kant-en-klare lasrecepten voor TPO, PVC, EVA en PIB die al rechtstreeks in het geheugen van de UNIROOF 700 zijn opgeslagen.

UNIROOF 700 Synopsis

Was dat naar uw smaak echt te veel tekst? Hier is een kort overzicht van de voordelen van UNIROOF 700s:

LT_Uniroof-700_Sel_VD_01.JPG

Het automatische lasapparaat UNIROOF 700, uitgerust met het Leister Quality System (LQS), de Monitored Welding Assistant en het Power Management, zet sinds november 2021 een nieuwe standaard in de dakbedekkingsindustrie.

Bovendien kan de software op de UNIROOF 700 worden bijgewerkt voor toekomstige diensten, waardoor het voor u een veilige investering is.

De voordelen van UNIROOF 700 in één oogopslag bekijken

  • Gedocumenteerde laskwaliteit dankzij LQS en de betaalde LQS Roofing*-dienst, die kan worden gebruikt via de myLeister-app
  • Lasbetrouwbaarheid door de Monitored Welding Assistant
  • Stroombeheer voor consistente lasresultaten, zelfs als onderspanning optreedt.
  • Standaard mondstuk zorgt voor homogene lasnaden
  • Gepatenteerd inseam schraapmondstuk om TPO membranen te lassen
  • Bespaart tot 30% energie in ECO-modus
  • LiveView via myLeister-app om de lasparameters op uw smartphone of tablet te controleren
  • Lasrecepten via myLeister-app in een oogopslag
  • Software-updates

*Het loont om snel te reageren: iedereen die snel beslist, kan nu profiteren van de LQS Roofing-introductieaanbieding en deze dienst tot maximaal 18 maanden gratis uitproberen.

UNIROOF 300 voor puristen en beginners

Wij bevelen de UNIROOF 300 aan aan alle beginners met een klein budget, maar die toch een krachtig en betrouwbaar automatisch daklasapparaat nodig hebben.

LT_UNIROOF_700_PW_AP_8096.jpg

Als kleine broer van de UNIROOF 700 komt hij zonder LQS en Monitored Welding Assistant, maar biedt hij u gecontroleerde lasparameters (dankzij closed-loop technologie), een digitaal display, een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding en natuurlijk de beproefde Leister-kwaliteit.