Innovatie maakt deel uit van het DNA van Leister

Product Verhalen17 nov 2021

Al decennialang onderhouden wij in de Leister Group een diepgewortelde cultuur van innovatie. Wij verzekeren onze aanspraak op wereldwijd marktleiderschap door klantgerichte oplossingen, wereldwijd innovatiebeheer en de proactieve interactie van onze [...]

Al decennialang onderhouden wij in de Leister-groep een diepgewortelde cultuur van innovatie. Wij verzekeren ons wereldwijde marktleiderschap onder meer door klantgerichte oplossingen, wereldwijd innovatiebeheer en proactieve interacties tussen onze verschillende afdelingen.

In nauwe samenwerking met productmanagers en productontwerpers ontwikkelen de Leister-ingenieurs het bestaande productassortiment van Leister en Axetris voortdurend verder. Wij richten ons op de behoeften van klanten over de hele wereld binnen een grote verscheidenheid aan industrieën. Zelfs de kleinste onderdelen worden ontwikkeld, wanneer onze klanten daarom vragen.

Een goed voorbeeld van dit soort innovatie is de Flicker chip van Leister. Hij regelt en controleert op betrouwbare wijze elektrische verwarmingstoestellen tot 4 kW. Wij gebruiken het in de meeste Leister-apparaten (bijvoorbeeld het TRIAC ST-warmtepistool) en in OEM-producten voor de medische industrie of voor verwarmingstechniek.

De PMS01C (pulsmodulatieschakelaar) is een compacte en kosteneffectieve ASIC (toepassingsspecifieke geïntegreerde schakeling). Extra software is niet nodig, waardoor software-updates niet nodig zijn. Het pulspatroon van de Triac-regelaar bepaalt nauwkeurig de nuldoorgang van de netspanning en dus de gewenste waarde van de verwarmingsuitgang en voldoet aan de normen (EN61000-3-2 en EN61000-3-3).

De ASIC-chip is ontworpen om hoogspanning te verdragen. De geïntegreerde voeding levert een voedingsspanning van 5V/3mA voor externe componenten zoals bijvoorbeeld een aangesloten microcontroller. De seriële interface maakt een rechtstreekse verbinding tussen de flicker chip en de microcontroller (geïntegreerde schakeling) mogelijk.

De PMS01C Triac controller, een ontwikkeling van Leister, is een mijlpaal in de innovatiegeschiedenis van de Leister Groep. Dankzij deze technologie leent hij zich goed voor doe-het-zelf, commerciële en industriële toepassingen.

Ons uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft geleid tot een overvloed aan innovatie die zich richt op de behoeften van de markt. Tot op heden heeft Leister meer dan 140 uitvindingen gedaan en zijn er meer dan 560 octrooien verleend.

Leister zet al tientallen jaren wereldwijd maatstaven en geldt als maatstaf voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en innovatie. Ons motto "Leister. We know how. wordt toegeschreven aan de schat aan kennis en ervaring die onze uitzonderlijke medewerkers bezitten. Worldwide.