Innovatie maakt deel uit van het DNA van Leister

Productinzichten17 nov. 2021

Al decennialang onderhouden wij in de Leister Group een diepgewortelde cultuur van innovatie. Wij verzekeren onze aanspraak op wereldwijd marktleiderschap door klantgerichte oplossingen, wereldwijd innovatiebeheer en de proactieve interactie van onze [...]

Al decennialang onderhouden wij in de Leister Group een diepgewortelde cultuur van innovatie. Wij verzekeren ons wereldwijde marktleiderschap door onder andere klantgerichte oplossingen, wereldwijd innovatiebeheer en proactieve interacties tussen onze verschillende afdelingen.

In nauwe samenwerking met productmanagers en productontwerpers ontwikkelen de Leister-ingenieurs het bestaande portfolio met producten van Leister en Axetris voortdurend verder. Wij richten ons op de behoeften van klanten over de hele wereld binnen een grote verscheidenheid aan industrieën. Zelfs de kleinste onderdelen worden ontwikkeld, wanneer onze klanten daarom vragen.

Een goed voorbeeld van dit soort innovatie is de flikkerchip van Leister. Het regelt en controleert op betrouwbare wijze elektrische verwarmingstoestellen tot 4 kW. Wij gebruiken het in de meeste apparaten van Leister (bijvoorbeeld inhet TRIAC ST-heteluchttoestel) en in OEM-producten voor de medische industrie of voor verwarmingstechniek.

De PMS01C (pulsmodulatieschakelaar [pulse modulation switch]) is een compacte en kosteneffectieve ASIC (toepassingsspecifieke geïntegreerde schakeling [application-specific integrated circuit]). Er is geen extra software noodzakelijk, waardoor software-updates niet nodig zijn. Het pulspatroon van de Triac-controller bepaalt nauwkeurig de nuldoorgang van de netspanning en dus de gewenste waarde van het verwarmend vermogen en voldoet aan de normen (EN61000-3-2 en EN61000-3-3).

De ASIC-chip is ontworpen om hoogspanning te verdragen. De geïntegreerde voeding levert een voedingsspanning van 5V/3mA voor externe verbruikers zoals bijvoorbeeld een extra microcontroller. De seriële interface maakt een rechtstreekse verbinding tussen de flikkerchip en de microcontroller (geïntegreerde schakeling) mogelijk.

De PMS01C Triac-controller, een ontwikkeling van Leister, is een mijlpaal in de innovatiegeschiedenis van de Leister Group. Dankzij deze technologie leent het zich goed voor doe-het-zelf, commerciële en industriële toepassingen.

Ons uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft geleid tot een overvloed aan innovatie die zich richt op de behoeften van de markt. Tot op heden heeft Leister meer dan 140 uitvindingen gedaan en zijn er meer dan 560 patenten verleend.

Al decennia lang zet Leister wereldwijd de standaard op het gebied van kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en innovatieve ontwikkelingen. Ons motto "Leister. We know how." wordt toegeschreven aan de schat aan kennis en ervaring die onze uitzonderlijke werknemers bezitten. Worldwide.