COMET 700 hetewig-lasautomaat – de nieuwe hoogvlieger van Leister

LT_COMET700_PW_AP_11021.jpg
Product Verhalen26 nov 2021

Ondanks de astronomische naam kan de COMET 700 hetewig-lasautomaat van Leister nog niet vliegen. Dankzij het LQS, het digitale display voor de lasdruk en de elektrische spanning, alarmfunctie en andere functies, zijn gebruikers in de tunnelbouw er erg blij mee. In deze blogpost zullen we de nieuwe hoogvlieger onder de hetewig-lasautomaten nader bekijken.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

Als u geomembranen in de tunnelbouw plaatst en ze vervolgens last, bijvoorbeeld om stortplaatsen en mijnen af te dichten, weet u hoe belangrijk de kwaliteit van de lasnaad is. Uw klanten verwachten immers dat de gelaste geomembranen lekdicht zijn, omdat ze er zeker van willen zijn dat er geen verontreinigende stoffen in de bodem en het grondwater terecht zullen komen.

Zelfs bij het afdichten van vijvers, reservoirs en aquaculturen is de lekdichtheid van de gelaste geomembranen essentieel. Het kostbare water mag immers niet in de grond wegsijpelen. Maar hoe weet u of de kwaliteit goed is en de lasnaad dicht is?

Gedocumenteerde lasparameters dankzij het Leister Quality System (LQS)

Wilt u de kwaliteit van de lasnaad liever direct op de bouwplaats controleren en documenteren?

Geen probleem: maak uw volgende lasnaad eenvoudig met de COMET 700 van LEISTER. Met het Leister Quality System (LQS), wifi en GPS documenteert de COMET 700 lasparameters, snelheid, temperatuur en lasdruk, inclusief coördinaten via data report in de myLeister-app. U ontvangt het rapport over de gemaakte lassen direct op uw smartphone of tablet op de bouwplaats.

Tijd is geld

Benjamin Franklin wist al heel lang geleden dat tijd geld is. Zijn uitspraak 'tijd is geld' is inmiddels in vele talen ingeburgerd. En de betekenis is duidelijk: hoe sneller u een taak uitvoert, hoe meer u verdient. Denk bijvoorbeeld aan de druk van deadlines op de bouwplaats. Of de volgende opdracht die al op u wacht. Hoe dan ook, de COMET 700 helpt u zelfs met een lassnelheid van tot maar liefst 8 meter per minuut.

Lasdruk onder controle

Vertrouwen is goed, maar controle is beter! Het is duidelijke dat alles draait om de kwaliteit van uw lasnaad. En daarbij is de lasdruk een belangrijke factor. Wanneer u last met de COMET 700 kunt u deze op het display volgen. En als u zich op iets anders moet concentreren genereert de COMET 700 een geluidssignaal wanneer de lasdruk buiten het door u gedefinieerde bereik komt.

Geoptimaliseerde vorm van de hete wig voor efficiënte warmteoverdracht

De geoptimaliseerde vorm van de hete wig staat garant voor een bijzonder efficiënte warmteoverdracht bij het overlappend lassen met de COMET 700. De hete wig is leverbaar in twee lengtes: 60 mm en 90 mm. Waarom? Met de 90 mm lange wig kunt u geomembranen van 1,5 tot 3,0 mm of 59 – 118 mm dikte lassen. Voor dunnere geomembranen is er de 60 mm lange hete wig.

Wilt u geomembranen van HDPE en LDPE lassen? Daarvoor maakt Leister hete wig van koper. Voor het lassen van PVC levert LEISTER stalen hete wiggen.

Altijd de juiste accessoires

Naast verschillende hete wiggen levert LEISTER ook verschillende aandrijfrollen en kits. Zo kunnen gebruikers kiezen tussen aandrijfrollen van verschillende breedtes, gemaakt van staal of siliconen en met of zonder testkanaal. Misschien bent u al bekend met de aandrijfrollen van uw LEISTER Geo-lasapparaten TWINNY T7 en TWINNYT5 of van het eerdere COMET-model. Ze worden wereldwijd al met succes toegepast. Daarom vinden we het wiel niet opnieuw uit maar ontwerpen we onze aandrijfrollen zodanig dat ze passen op alle LEISTER Geo-lasapparaten van zowel de TWINNY- als de COMET-serie.

Hoge verwarmingsvermogenreserves om ook bij onderspanning optimaal te presteren

Kent u iemand die nog nooit problemen heeft gehad met onderspanning bij het werken op een ondergrondse bouwplaats? Nou, wij ook niet. De hoge verwarmingsvermogenreserves van de COMET 700 garanderen lasnaden van hoge kwaliteit, zelfs als de elektrische spanning lager wordt.

Constante lassnelheid in lastige omgevingen

Zou u op bouwplaatsen het liefst gladde vloeren en egaal terrein hebben? Helaas kunnen we dat niet voor u regelen. Maar uw COMET 700 heeft een krachtige aandrijfmotor en de field-kit (die standaard gemonteerd is) biedt meer afstand tot de grond, wat helpt bij lastige terreinomstandigheden. Of het terrein nu steil is, hobbelig of allebei: met uw COMET 700 kunt u altijd vol vertrouwen en met een constante lassnelheid lassen.

Slim geplaatst

Onze productontwerpers hebben ook aan u gedacht bij het positioneren van de handgrepen op de COMET 700. Omdat we het werken en het hanteren van onze lasautomaten voor u zo gemakkelijk mogelijk willen maken. Daarom is de COMET 700 voorzien van drie slim geplaatste handgrepen en is het apparaat gemakkelijk te sturen en op te tillen.

Conclusie

De COMET 700 is uitermate goed uitgerust voor het betrouwbaar lassen van zowel dikke als dunne geomembranen. Dankzij de innovatieve elektronische apparatuur en het bijzonder hoog verwarmend vermogen definieert de nieuwe hoogvlieger van Leister de norm voor hetewig-lasautomaten in de tunnelbouw.

COMET 700 – het beste in een oogopslag

 • WIFI, GPS en het Leister Quality System (LQS) voor het documenteren van lasparameters
 • Snelheid tot 8 m/min zonder ombouw van de overbrenging
 • Geoptimaliseerde vorm van de wig voor efficiënte warmteoverdracht
 • Hete wig leverbaar in lengtes van 60 mm en 90 mm
 • Digitale weergave van de lasdruk met akoestisch alarm
 • Digitale spanningweergave
 • Hoge verwarmingsvermogenreserves helpen bij onderspanning
 • Robuuste aandrijfmotor en field-kit voor constante lassnelheid in lastige omgevingen
 • Intuïtieve bediening met digitale weergave van de relevante parameters
 • Ergonomisch door slim geplaatste handgrepen
 • Slank ontwerp voor overlapcategorie 125 mm

 

Het kleine broertje COMET 500

De COMET 500 hetewig-lasautomaten is eigenlijk de kleine broer van de COMET 700. Ook deze is erg geschikt voor het overlappend lassen van dikke en dunne geomembranen. Dankzij de intuïtieve bediening, maar zonder LQS en geavanceerde elektronische functies, is dit het perfecte alternatief voor puristen en beginners met een kleiner budget.