Groot, slank, krachtig, WELDPLAST 605

LT_WELDPLAST605_PW_AP_11539.jpg
Product Verhalen1 feb 2022

Ondergrondse ingenieurs hebben erop gewacht: De grootste Leister WELDPLAST 605 handextruder overtuigt op het gebied van kunststoflassen in de ondergrondse techniek door zijn hoge capaciteit, duurzaamheid en elektronische functies zoals het Leister Quality System. Nieuwsgierig? Lees nu verder om te ontdekken hoe de WELDPLAST 605 u gelukkig zal maken tijdens het werk.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister Zwitserland

Wacht u al lang op een echt grote en krachtige handextruder? Is er een met veel output waar u lang plezier van hebt en die de lasparameters registreert bij het uitvoeren van extrusielassen in de ondergrondse techniek? Dit alles kan worden gedaan met uw nieuwe handige WELDPLAST 605. Natuurlijk, van Leister. En speciaal voor u gemaakt voor gebruik in de ondergrondse techniek.

Grote ondergrondse engineering extruder voor grote ondergrondse engineering projecten

Twee keer achter elkaar "groot" gebruiken is stilistisch niet helemaal vlekkeloos, maar het is wel waar. Want de WELDPLAST 605 is de grootste Leister handextruder en speciaal ontworpen voor grote civieltechnische projecten. Zijn hoge capaciteit van 6 kg/u (13,2 lbs/u) en zijn langwerpige, slanke ontwerp zullen u helpen om grote en bijzonder grote ondergrondse bouwprojecten moeiteloos uit te voeren.

De juiste partner voor extrusielassen in de ondergrondse techniek

Als u bijvoorbeeld mijnen, stortplaatsen, viskweekvijvers en waterreservoirs van PE wilt afdichten, dan is de WELDPLAST 605 de juiste partner voor u. Waar gebruik je het specifiek voor? Bijvoorbeeld voor het lassen van T-verbindingen, voor verbindingswerkzaamheden, voor het uitvoeren van reparaties, enz.

Extruderschroef met dubbele zoneverwarming

LT_Blog_WELDPLAST605_PW_AP_11932_ret.jpg

Als professional in ondergrondse engineering weet u dat u voor het lassen van geomembranen een andere extrusieschroef nodig hebt dan in de containerbouw. Dit komt doordat de materialen die in de ondergrondse techniek worden gebruikt, bijzondere eigenschappen hebben. De WELDPLAST 605 heeft daarom een extruderschroef plus tweezoneverwarming die speciaal is ontworpen voor het lassen van geomembranen. Vraag je je af waar het voor is? Er werd gebruik gemaakt van verwarming met twee zones voor een nog betere controle van de temperatuur of de plastificering.

In de Leister toebehoren vindt u verschillende voorverwarm mondstukken voor een optimale verwarming van de laszone. Want de juiste voorverwarmingstemperatuur van de geomembranen speelt bij extrusielassen in de ondergrondse techniek een doorslaggevende rol als het gaat om de kwaliteit van uw lasnaad.

Alles onder controle

LT_WELDPLAST605_PW_AP_11926.jpg

Zoals u op de foto kunt zien, heeft u de WELDPLAST 605 altijd onder controle (gehanteerd). Ongeacht de positie van de handgreep, de extruder ligt perfect in de hand. Afgezien daarvan is het boogvormige handvat goed uitgebalanceerd. U ziet dit niet op de foto, maar u merkt het onmiddellijk wanneer u de extruder voor het eerst geleidt tijdens het lassen, transporteert op de bouwplaats of op de grond plaatst.

Meer manoeuvreerbaarheid bij extrusielassen in de ondergrondse techniek dankzij de dubbelzijdige lasdraadinvoer

LT_WELDPLAST605_PW_AP_11474.jpg

Hebt u zich ooit geërgerd aan het feit dat het lasdraad u tijdens het extrusielassen in de weg zat, bijvoorbeeld na een richtingsverandering? Dan kun je nu rustig ademhalen. Zoals de meeste Leister extruders (WELDPLAST 600, WELDPLAST S1, WELDPLAST S2, WELDPLAST S4, FUSION 1, FUSION 2, FUSION 3 en FUSION 3C) en de Weldy extruders booster EX2 en booster EX3, heeft ook de nieuwe WELDPLAST 605 een dubbelzijdige lasdraadaanvoer aan beide zijden (links en rechts). Dit maakt u wendbaarder bij het lassen en is minder stressvol.

Onbreekbaar, onverwoestbaar, duurzaam, robuust...

Je hebt het goed geraden. Dit zijn allemaal synoniemen voor een lange levensduur. Natuurlijk kunt u de WELDPLAST 605 ook breken als u dat absoluut wilt. Duurzaamheid is echter ook een essentieel onderdeel van dit Leister extruderprogramma, omdat zowel de aandrijfmotor als de blaasmotor borstelloos zijn. Bovendien is er zelden onderhoud nodig. Als we de WELDPLAST 605 met drie bijvoeglijke naamwoorden moesten beschrijven, dan met: volhardend, onderhoudsarm, en duurzaam.

Concurrentie voor Venus

Voor alle niet-astrologen onder jullie: Venus is de avondster en de helderste aan de nachtelijke hemel. Stel je voor dat je geomembranen last in streken waar het overdag erg warm is en 's nachts bitter koud. Bijvoorbeeld, in de Kazachse steppe. Er is niets anders te doen dan 's nachts te lassen. En omdat Venus niet altijd zichtbaar is, afhankelijk van het wolkendek, hebben we de WELDPLAST 605 uitgerust met een bijzonder sterk LED-werklicht. Uw laszone is dus 's nachts perfect verlicht. Bovendien geeft het brandende werklampje aan dat de WELDPLAST 605 na de inbedrijfstelling bedrijfsklaar is.

Geoptimaliseerde kabelgeleiding voor extrusielassen in de ondergrondse techniek

LT_WELDPLAST605_PW_AP_11458.jpg

Misschien heeft de stroomkabel u al eens in de weg gestaan bij het extrusielassen in de ondergrondse techniek. Dit is het einde daarvan, want bij de WELDPLAST 605 bevindt het snoer zich onder de behuizing. Als u de extruder tijdens het extrusielassen naar voren geleidt, hebt u nu een barrièrevrij pad.

Hoge laskwaliteit, zelfs bij onderspanning

Vraag je je af hoe dit zou moeten werken? Het intelligente Leister stroommanagement van de WELDPLAST 605 is de oplossing. Hij compenseert namelijk onderspanningen tot 20 procent. Hij doet dit met een even hoge laskwaliteit, maar met een iets lagere output.

Als de spanning verder daalt, verschijnt er een melding op het display van de WELDPLAST 605.

Bespaar energie en geld dankzij de Eco Mode

LT_EcoMode_Keyvisual_01.jpg

Als u regelmatig onze blogberichten leest of ons volgt op onze social media-kanalen Facebook, LinkedIn en Instagram, weet u dat we bij de Leister Group veel waarde hechten aan duurzaamheid en de bescherming van ons milieu. Daarom rusten wij onze producten al enkele jaren uit met de Eco-modus. Wanneer u met de WELDPLAST 605 de Eco-modus activeert, bespaart u tijdens pauzes tot 40% energie. Als u daarna verder werkt, is de WELDPLAST 605 in een oogwenk weer klaar voor gebruik.

Betrouwbare kwaliteitscontrole dankzij Leister Quality System (LQS)

Om deze reden is de WELDPLAST 605 uitgerust met het beproefde Leister Quality System (LQS), net als de populaire Leister GEOSTAR G5 LQS, GEOSTAR G7 LQS en TWINNY T7 lasautomaten. Met de myLeister-app kunnen nu ook de lasparameters, inclusief GPS-coördinaten, in een logboek worden opgevraagd bij extrusielassen in de ondergrondse techniek. Dit is een voordeel voor u omdat het logboek u in staat stelt de kwaliteit van uw laswerk te documenteren.

Hier is een korte samenvatting van het beste van de WELDPLAST 605

 • 6 kg (13,2 lbs) vermogen voor efficiënt extrusielassen in de ondergrondse techniek
 • Moeiteloos werken dankzij het langwerpige en slanke ontwerp
 • Extruderschroef geoptimaliseerd voor ondergrondse techniek plus verwarming met twee zones voor een nog betere controle van temperatuur of plastificering
 • Uitgebalanceerde boogvormige handgreep voor verschillende greepposities, gemakkelijk transport en veilige positie
 • Gemakkelijk in gebruik dankzij de dubbelzijdige lasdraadinvoer
 • Lange levensduur, dankzij de borstelloze aandrijving en de blaasmotor
 • Sterk LED-werklicht voor perfecte verlichting van de laszone bij slechte lichtomstandigheden en nachtwerk
 • Kabelgeleiding onder de behuizing voor hindernisvrij extrusielassen
 • Intelligent energiebeheer staat gelijk aan onderspanning tot 20%
 • Bespaart tot 40% energie in ECO-modus
 • WIFI, GPS en het Leister Quality System (LQS) voor het documenteren van lasparameters

Overtuigd? Bestel dan uw WELDPLAST 605 bij uw dichtstbijzijnde Leister-verkooppartner.

Voor vragen over kunststof- en extrusielassen in de ondergrondse techniek staat onze Geo-star Thomas Furrer voor u klaar.

WELDPLAST 600 - de tegenhanger van extrusielassen in de apparaten- en containerbouw

LT_WELDPLAST600_PW_AP_12124.jpg

Zoals in het begin vermeld, is de WELDPLAST 605 ontworpen voor gebruik in ondergrondse engineering-toepassingen. Als u een krachtige extruder voor de apparaten- en containerbouw nodig hebt, bevelen wij de WELDPLAST 600 aan, die speciaal voor dit doel werd ontworpen.

LT_WELDPLAST600_PW_AP_12087.jpg
Verhaal van de WELDPLAST 600