Flexibel-in-Operatie

LT_PW_SupportProduction_ChristineBaumann_AP_01.jpg
Leister Inzicht3 mrt 2022

Uitdagende tijden vereisen onconventionele oplossingen in materiaallogistiek en productie. Een knelpunt in de levering van kabels voor de TRIAC ST heteluchtblazer veroorzaakte een productieachterstand. Dit was binnen een week geregeld dankzij de grote flexibiliteit en behulpzaamheid van het Leister-personeel.

Auteur: Gregor Studer, Manager Marketing Services, Leister Zwitserland

Maandagochtend 7:00 uur: Ploegstart in de afdeling "Assembly Handtools" van Leister Technologies AG in Sarnen (OW). Vijf zeer gemotiveerde ingenieurs zijn samengevoegd met de vertrouwde gezichten van het personeel. Christine Baumann, Urs Schmid, Severin Ryser, André Wyrsch en Roger Bürgler hebben hun vertrouwde werkomgeving achter het bureau aan het beeldscherm verruild voor een speciale opdracht in de productiefaciliteit.

Hun taak: hun collega's ondersteunen bij de productie van de TRIAC ST heteluchtblazers. Deze moeten immers op tijd aankomen bij een wereldwijd klantenbestand. Na een korte ronde van introducties en instructies gaat iedereen aan de slag. Er is veel te doen: Tegen de avond moeten meer dan 600 TRIAC ST's worden geassembleerd, getest, verpakt en klaargemaakt voor levering aan de rederij wereldwijd.

Knelpunten in de bevoorrading als gevolg van de coronapandemie

Door wereldwijde knelpunten bij de levering als gevolg van de coronapandemie zijn sommige onderdelen vertraagd of niet geleverd. De wereldwijde leveringsketens zijn tot stilstand gekomen en vereisen een hoge mate van flexibiliteit van de bedrijven. Bij Leister Technologies AG reageert het management op deze situatie met speciale maatregelen, waaronder een speciale task force. Deze task force beoordeelt de situatie tweemaal per week opnieuw en neemt de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de activiteiten goed blijven verlopen. In het geval van de hierboven beschreven TRIAC ST heteluchtblazer was de levering van het netsnoer vertraagd. Daardoor kwam de montage van de gevraagde warmeluchtblazers tot stilstand en kon het productievolume niet in de geplande tijd worden verwerkt.

Doel bereikt

Maandagavond 17.00 uur: Een andere productieve dag aan de Leister transferlijn loopt ten einde. Voor alle betrokken collega's was de samenwerking verrijkend met boeiende inzichten en interessante uitwisselingen. De ingenieurs demonstreerden hun manuele vaardigheden en de productiemedewerkers waren zeer tevreden over de snelle ondersteuning. Christoph Baumgartner, algemeen directeur van Leister Technologies AG, is trots op de grote teamgeest en behulpzaamheid van de medewerkers van Leister: "Jullie hebben allemaal hard gewerkt voor onze wereldwijde klanten en ervoor gezorgd dat onze TRIAC ST op tijd werd geleverd. Ik dank u hartelijk voor uw flexibiliteit en uw grote inzet."