Leister Duitsland opent nieuw logistiek- en servicecentrum

LT_Story_Wuppertal_IM_07.jpg
Leister-inzichtenGroepsinzichten8 sep 2022
Leister Technologies Deutschland GmbH, een dochteronderneming van de Zwitserse Leister Group, opende op 2 september 2022 een nieuw logistiek en servicecentrum in Wuppertal. Daarnaast heeft Leister de vorige locaties in Hagen en Solingen in Wuppertal samengevoegd. Lees meer in dit blogbericht.
Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister AG, Zwitserland

De Duitse dochteronderneming van de Zwitserse Leister Group opende in augustus 2022 een nieuw centrum voor service en logistiek in het district Oberbarmen in Wuppertal. Daarnaast zijn de eerdere locaties in Hagen en Solingen samengevoegd op de nieuwe locatie in Wuppertal.

De Leister Group is een wereldleider in de ontwikkeling en productie van producten voor toepassingen op het gebied van kunststoflassen, industriële warmte, infrarood- en lasertechnologie, micro-optiek en gassensoren. De merken van de Leister Group overtuigen wereldwijd dankzij kwaliteit, betrouwbare samenwerking en een groot klantenvoordeel. Meer dan 900 werknemers in 8 landen en 130 verkoop- en servicepartners zorgen voor lokale aanwezigheid over de hele wereld.

Openingsceremonie in Wuppertal op 2 september 2022

Op 2 september 2022 werd de nieuwe locatie van Leister Deutschland GmbH feestelijk geopend met zakenpartners en talloze gasten uit de politiek, het bedrijfsleven, verenigingen en media. Het programma werd voltooid door alpenhoornspelers voor Zwitserse flair en productdemonstraties.
Christiane Leister, voorzitter van de raad van bestuur van de Leister Group, bestuurslid Beat Mettler en het groepsmanagement, vertegenwoordigd door de CEO van de groep Martin Zingg en CCO Andy Meens, reisden vanuit Zwitserland om persoonlijk aanwezig te zijn bij dit speciale evenement.

LT_Story_Wuppertal_IM_11.jpg

In zijn adres verwelkomde burgemeester Uwe Schneidewind van Wuppertal het management en de werknemers van het bedrijf. Hij zei dat de oprichting van Leister in Wuppertal een 'hoog symbolisch effect' had. "Bedrijven in Wuppertal worden gekenmerkt door een hoog niveau van innovatieve kracht", zei Schneidewind. Als internationale technologieleider past Leister daarom goed in het lokale industrieprofiel.

Twee ultramoderne faciliteiten in één stad

In Wuppertal is Leister verhuisd naar twee faciliteiten met ongeveer 60 werknemers. Beide gebouwen zijn gebouwd volgens de hoogste normen van efficiëntie en duurzaamheid. Het hoofdkantoor is centraal gelegen in Elberfeld am Wall, zeer dicht bij de wereldberoemde Wuppertal Suspension Railway. Op 1.100 vierkante meter bevinden zich kantoren voor management, marketing, verkoop en boekhouding. De interne Leister Academy voor training en verdere opleiding is daar ook ondergebracht. Naast een showroom voor producten, een digitale studio voor online evenementen en communicatie, en een laboratorium waar nieuwe toepassingen voor laserlastechnologieën worden getest en ontwikkeld.

In haar toespraak noemde voorzitter van de raad van bestuur Christiane Leister de bestaande talentenpool vanwege de nabijheid van de Universiteit van Wuppertal en de Rijn-Ruhr-wetenschapsregio, de goede infrastructuur en de nabijheid van bekende industriële bedrijven.

LT_Story_Wuppertal_IM_16.jpg

"We hebben bewust voor Wuppertal gekozen omdat het een traditionele en industriële bedrijfslocatie is met een creatieve en duurzame stedelijke strategie", zei Andreas Cellar, algemeen directeur van Leister Technologies Deutschland GmbH.

LT_Story_Wuppertal_IM_03.jpg

Het nieuwe logistieke en servicecentrum met werkplaats en klantenreceptie bevindt zich in de wijk Oberbarmen in Wuppertal. Via het logistieke centrum voorziet Leister de Duitse markt en de omringende Europese landen van heteluchtapparaten. Deze worden gebruikt voor het lassen en vormen van thermoplasten en voor het drogen van verf.

Infraroodstralers voor installatietechniek, lasersystemen voor autoproductie of medische technologie en lasapparaten voor kunststof membranen zoals dakdekzeilen of technisch textiel zoals reclamebanners en vrachtwagendekzeilen maken eveneens deel uit van het productassortiment van Leister.

Onderhoudend programma en onderhoudende rondleiding

Het zomerweer was bijzonder gunstig voor het waardige en betekenisvolle evenement. Na de ceremoniële toespraken, klinkt de alpenhoorn in Wuppertal, wat ongebruikelijk is, en verrast de gasten die zeer onder de indruk zijn. Een kippenvelmoment.

LT_Story_Wuppertal_IM_17.jpg

Gasten bezochten het nieuwe logistieke en servicecentrum. Bij informatiestands presenteerden leerlingen en werknemers verschillende hightechproducten van Leister.

Daarnaast werd iedereen getrakteerd op culinaire hoogstandjes, magische optredens en muzikale jazzgeluiden. Passend bij het zomerweer was er zelfs een ijscowagen.

Indrukken