50% besparen op elektriciteit bij thermovormen: is dat mogelijk?

LT_IR_Thermoforming_Car_Roofbox_IM.jpg
Expertise13 feb 2023

In veel sectoren van de kunststof verwerkingsindustrie worden kunststof onderdelen thermogevormd. Wees verstandig en houd uw bedrijfskosten in de gaten. Hier zijn enorme besparingen te behalen. Waar moet u op letten bij het kopen van een plaatdoorvoermachine? Ontdek meer in deze whitepaper.

Auteur: Silke Landtwing, Corporate Communication Manager, Leister AG, Zwitserland

Omdat de elektriciteitsprijzen in Europa recordhoogtes hebben bereikt en we alleen maar horen en lezen over elektriciteitstekorten, heeft iedereen het over het besparen van elektriciteit. En dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor fabrikanten en gebruikers in de kunststof verwerkingsindustrie. Wanneer dikwandige kunststoffen worden gevormd op plaatdoorvoermachines, wordt een getimed proces gebruikt. En juist hier zijn grote besparingen te behalen.

Leister-experts Oliver Hinz, Senior Product Manager IH, en Silvio Conti, Technology Infrared Manager, hebben geanalyseerd aan welke eisen infraroodstralers in plaatdoorvoermachines moeten voldoen om van deze besparingsmogelijkheden te profiteren. In deze whitepaper delen zij hun bevindingen en berekeningen.

Inhoud whitepaper
  • Inleiding
  • Inleiding tot thermovormen
  • Thermovormingsprocesstappen
  • Infraroodstraler voor thermovormen
  • Energiebesparingspotentieel
  • Voorbeeldberekening van energiebesparingen
  • Berekening economische efficiëntie
  • Tijdgecontroleerde of temperatuurgeregelde procescontrole
  • AVoor- en nadelen van metaalfoliestralers vergeleken met keramische straler
  • Conclusie