Tubes lassen met hete lucht – Beste werkmethode

LT_PH_TubeFilling_AP.jpg
Expertise1 mei 2023

Overweldigd door de verscheidenheid aan kunststof tubes? U kunt nu zelfs tubes van karton en suikerriet krijgen. In de whitepaper leggen twee experts van Leister uit welke soorten tubes en materialen er zijn en waar u op moet letten bij het lassen met hete lucht.

Auteur: Silke Landtwing, Manager Bedrijfscommunicatie, Leister AG, Zwitserland

Verschillende materialen voor tubes met verschillende inhoud

Het maakt niet uit of het ABL-, PBL-, COEX- of kartonnen tubes zijn: Alle kunststof tubes worden gebruikt als verpakking voor hun verschillende soorten inhoud. Denk hierbij aan cosmetica (tandpasta en haargel), medicijnen (lotions en oogdruppels), voedsel (mosterd, mayonaise en ketchup) of bouwmateriaal (lijmen, kitten en pigmenten).

Kunststof tubes met verschillende eigenschappen

Er zijn evenveel verschillende soorten tubes als soorten inhoud voor een tube. Omdat tubes verschillende eigenschappen moeten hebben voor verschillende inhoud. Zo moeten tubes voor lotions en pigmenten samen te drukken zijn om gemakkelijk te kunnen doseren. We smeren tandpasta en haargel op ons hoofd, dus na het knijpen vinden we het fijn als deze tubes weer hun oorspronkelijke vorm aannemen.

Efficiënt lassen van kunststof tubes met hete lucht

Als fabrikant van tubes bent u goed op de hoogte van de soorten tubes en hoe verschillende varianten worden gemaakt. Maar misschien bent u zich nog niet zo bewust van het efficiënt lassen en afdichten met hete lucht. Geïnteresseerd? De experts Pius Enz en Markus Lipp van Leister hebben alle belangrijke informatie in een whitepaper gezet. De whitepaper, hier bij Leister noemen we dat expertise, is hier gratis te downloaden.

EXPERTISE-INHOUD

inhoud van de expertise
 • Inleiding
 • Marktoverzicht van tubes
 • Productie van tubes
 • . Productie van lege tubes (tubelichamen, lege tubes)
 • Machineontwerpen voor het vullen en afdichten van tubes
 • Proces in tubevul- en lasapparaten
 • Lastechnologieën
 • Werking van moderne luchtverhittingssystemen
 • Tubes lassen met hete lucht
 • Bedrijfskosten en mogelijke besparingen voor heteluchtlassen
 • Voor- en nadelen van verschillende technologieën
 • Conclusie
 • Vooruitzichten