TWINNY T van Leister voor het lassen van waterreservoirs in India

LT_In_IMG_2287 Edit.jpg
Succesverhalen26 jun 2020

Een belangrijke sector van de Indiase economie is de landbouw. Hier werkt 60 procent van de bevolking en wordt ongeveer 17 procent van het bruto binnenlands product gegenereerd. India heeft met 20 agroklimatologische regio's de op tien na grootste akkerbouwvoorraad ter wereld.

Auteur: Arun Kumar, General Manager, Leister India

Water is schaars in India

Alle 15 hoofdklimaatzones van de wereld komen in India voor. Water is echter schaars en daarom is de Indiase landbouw hoofdzakelijk afhankelijk van de moesson. De Indiase regering heeft daarom verschillende projecten opgezet om de landbouw te ondersteunen, de boeren te helpen water te besparen - hun belangrijkste hulpbron - en het duurzame gebruik van water te bevorderen.

Waterreservoirs om regenwater op te vangen

Zo worden bijvoorbeeld boeren in de regio Maharashtra gesteund bij de bouw van waterreservoirs. Voor de waterreservoirs worden eerst putten uitgegraven die vervolgens met geomembranen worden afgedekt. Om te voorkomen dat kostbaar water tussen de Geomembranen sijpelt, worden deze met Leister-apparatuur stevig gelast.

LT_IN_IMG_2372 EDIT.jpg

Tijdens de volgende moesson vullen de waterreservoirs zich met regenwater, dat in droge perioden wordt gebruikt voor duurzame irrigatie in de landbouw.

TWINNY T van Leister voor het lassen van geomembranen

Boeren in India vertrouwen op de kwaliteit van de wereldwijd beproefde Leister apparatuur en vertrouwen op de TWINNY T voor het lassen van de geomembranen. Strakke lassen zijn ook van cruciaal belang voor de installateur, want deze biedt de boer een garantie van vijf jaar voor een dicht waterreservoir. Dit is het gevolg van wettelijke voorschriften van de Indiase regering. Want alleen perfect gelaste Geomembraan-naden zorgen ervoor dat het in het reservoir opgeslagen water daadwerkelijk beschikbaar is voor de boer voor de irrigatie van zijn planten tijdens het droge seizoen.

LT_LeisterStories_TwinnyPondLining_SS_072020_03.jpg

De kleine, gemakkelijk te bedienen TWINNY T heteluchtlasapparaten passen zich perfect aan de topografie van het oppervlak aan en lassen de kunststof geomembranen betrouwbaar en snel. De TWINNY T haalt een snelheid van 3,2 m/min of 10,5 ft/min, zodat installateurs hun werk in een mum van tijd kunnen doen. Lassen met de TWINNY T werkt zelfs perfect op schuine vijverwanden.

De naam TWINNY T is welbekend bij de landbouwers in Maharashtra en is een synoniem geworden voor het lassen van geomembranen. De mensen in de regio vragen naar de "TWINNY machine" wanneer zij een automatische lasmachine nodig hebben. Fabrikanten van materiaal en installateurs van waterreservoirs adverteren ook met trots dat hun installaties worden uitgevoerd met de Leister TWINNY T, die de landbouwers een lekvrije vijver belooft.

Leister India is er trots op dat het met zijn jarenlange ervaring en geschikte Leister-apparatuur een belangrijke bijdrage kan leveren aan een duurzaam watergebruik in India.

LT_LeisterStories_TwinnyPondLining_SS_072020_02.jpg

Mr. Gaikwad, een Indiase boer, kijkt naar de bouw van zijn waterreservoir. Omdat zijn akkers in Satur, Pune, te lijden hadden onder een gebrek aan water, besloot hij een waterreservoir te laten bouwen. Dit reservoir slaat het hele jaar door regenwater op en kan worden gebruikt om zijn velden tijdens het droge seizoen te irrigeren.

LT_Geo_Reservoirs_Ap_01.jpg
TOEPASSING
Afdichting van reservoirs en kanalen