Permanent lekvrij dak met de kwaliteitsgarantie van Leister

LT_UNIROOF_700_PW_AP_8122.jpg
Product Verhalen18 okt 2022

Om ervoor te zorgen dat u de hoge normen haalt waarop u recht heeft bij het afdichten van platte daken, staat UNIROOF 700 met het geïntegreerde kwaliteitssysteem van Leister (LQS Roofing) tot uw beschikking. Dit tweetraps kwaliteitsborgingssysteem definieert nieuwe normen en zorgt voor perfect gelaste verbindingsnaden voor een permanent lekdicht dak.

Auteurs: Roland Beeler, Head of Business PRF en Gregor Studer, Manager Marketing Services, Leister Technologies AG, Zwitserland

Veelzijdige eisen voor een plat dak

Het eerste wat we waarschijnlijk allemaal denken is dat het dak boven ons hoofd in de eerste plaats ondoordringbaar moet zijn. Natuurlijk, maar het moet ook aan andere eisen voldoen. Zo ondersteunt groen op platte daken de biodiversiteit en heeft het een verkoelend effect in de zomer bij sterk zonlicht. Als blootgestelde dakoppervlakken zijn uitgerust met zonnecellen, zetten deze de zonnestralen rechtstreeks en emissievrij om in elektriciteit via fotovoltaïsche cellen. En als het regent, vangt het platte dak grote hoeveelheden water op (retentie) en ontlast het de plaatselijke riolering door anticyclische drainage.

Zowel u als uw klanten profiteren

Door de toename van meervoudig gebruik is een betrouwbaar dicht dak essentieel voor eigenaars, planners en dakdekkers. Als pionier in de bouw van automatische daklasapparaten houdt Leister met de kwaliteitsgarantie van LQS Roofing rekening met deze ontwikkeling. Voor het eerst wereldwijd toegepast in het UNIROOF 700 automatische daklasapparaat, geeft LQS Roofing u meer controle en veiligheid bij het afdichten van daken. De automatische gegevensregistratie op LQS Roofing helpt u uw laswerk eenvoudig te documenteren. Dit helpt niet alleen u, maar stelt ook uw klanten gerust. Activeer de LQS Roofing eenvoudig via de myLeister-app en beleef deze nieuwe service van Leister de eerste 18 maanden gratis.

Digitaal genetwerkte kwaliteitsborging in twee fasen

Het LQS Roofing System ondersteunt u in twee fasen tijdens en na het lasproces.

#1 Onmiddellijke hulp met de digitale lasassistent: Zodra u tijdens het lasproces de ingevoerde lasparameters overschrijdt, signaleert en informeert de lasautomaat u met een akoestisch en optisch waarschuwingssignaal. Met behulp van een marker kunt u uw lasnaad onmiddellijk na het werk controleren met de lasnaadtester.

#2 Automatische lasrapporten: De LQS-functie registreert automatisch de relevante lasparameters van temperatuur, snelheid en luchtvolume. De gegevens worden gepresenteerd in een PDF-rapport en bevatten weergaven van de parameters als grafieken en in tabelvorm, inclusief GPS-coördinaten.

Referentieprojecten waarbij LQS Roofing is gebruikt:

LT-LQS-Sucess-Story-Edeka.jpg
Project:
EDEKA supermarket

Locatie: Wehr, Duitsland

GPS-coördinaten: 47°37'50.7 "N 7°54'21.9 "E

Dakoppervlak: 8.500 m², winkelcentrum

Dakbedekkingsbedrijf: Schütte-Wicklein GmbH

Materiaal: Waterdichte membranen ECB Polyfin 2 mm

Lasapparaat: UNIROOF 700 met LQS Roofing van Leister

LQS_Giswil.jpg
Project:
Kaasopslag Seiler

Locatie: Giswil, Zwitserland

GPS-coördinaten: 46°50'35.3 "N 8°10'51.7 "E

Dakoppervlak: 1.300 m², kaaspakhuis

Dakbedekkingsbedrijf:Mathis Flat Roof AG

Materiaal: meerlaagse kunststof waterdichtingsmembranen TPO Sarnafil

Lasapparaat: UNIROOF 700 met LQS Roofing van Leister

LQS_Henz-Areal.jpg
Project:
Woningbouwproject op het terrein van Henz

Locatie: Suhr, Zwitserland

GPS-coördinaten: 47°37'17.2 "N 8°07'96.7 "E

Dakoppervlak: 3.700 m², appartementen

Dakbedekkingsbedrijf: RESCO AG

Materiaal: FPO SikaRoof AT 18

Lasapparaat: UNIROOF 700 met LQS Roofing van Leister

Bekroond met het RAL-keurmerk voor platte daksystemen

LT_PW_RAL_Guetezeichen_IL.jpg

Het RAL-keurmerk staat voor topnormen in de productie en het onderhoud van hoogwaardige platte daken. De verregaande kwaliteitsbelofte garandeert betrouwbare, solide en betrouwbare producten en diensten van een constant hoge kwaliteit. De UNIROOF 700 met geïntegreerde LQS Roofing was het eerste Leister automatische lasapparaat die het keurmerk volgens RAL-GZ 717 Flat Roofing Systems and Services kreeg.